dijous, 17 de juliol del 2008

L'Edu i els números!


El 22 de juliol, més conegut com el dos-cents tercer dia de l'any quan aquest no és de traspàs, de l'any 1978 (MCMLXXVIII pels de lletres) segons el calendari gregorià, que per cert va començar en diumenge, i que el dia esmentat va caure en dissabte, a la nit la lluna va fer gairebé el ple.

Sí i? Doncs que algú que hagués nascut aquell dia seria Càncer de signe del zodíac, Fulla segons l'astrologia Celta, Xochitl (flor) segons els Asteques, Bastet segons els egipcis i Cavall segons els xinesos, que curiosament tenen els signes segons l'any.
Aprofitant que parlem de xinesos aquell any va ser el seu 4674, parlant en hebreu va ser el 5738, parlant àrab el 1399 i el 1427 parlant armeni.

Oh Armènia terra bonica ... algú que hagués nascut a armènia el dia equivalent al 22/7/1978 (gregorià) ara faria justament els mateixos anys que algú nascut al dia equivalent del calendari musulmà! Ooooooohhhhh! Mola eh!?
Encara més, si algú hagués nascut aquell mateix dia a Mart, aquest any celebraríem el seu 16è aniversari marcià (que no marica), i ni més ni menys que el dia 24 d'agost (data terrestre és clar!) la pregunta que ens hem de fer és: encara estaria a la pubertat amb grans a la cara i sempre la mateixa cosa entre les mans?(...)Per altra banda si hagués nascut a Venus, on per cert es veu que hi ha noies molt guapes sense braços però amb el ventre molt poblat, ja passaria dels 45 anys.

Així portant l'assumpte a l'extrem, i imaginant que aquest cop hagués nascut a Plutó, recentment degradat però que al 1978 (terrestre i gregorià) era un planeta, ara celebraríem els seus 0.12 anys o sigui els seus... gairebé 2 mesos! (plutonians sempre).

Tornant al dia 22 de juliol, en podem dir que és considerat el "Dia de l'aproximació de Pi", sí sí de Pi (3.14159...). Tot vé de 22/7 (dia/mes) = 3.14286 o sigui gairebé Pi. Així doncs finalment algú nascut el 22 de juliol del 78 aquest any n'hi cauen 30, curiosament com a tu Enric!

Però com has vist són trenta anys terrestres, i encara més, això no té perquè ser 3 vegades 10, a veure: en binari en faràs 11110 (al tanto que l'any que vé faràs els 11111!), en hexadecimal te'n toquen 1E, o sigui que encara te'n falten 2 per canviar la primera xifra i si de cas ja ho tornarem a celebrar!!!!

La wikipèdia i Internet han fet molt mal (o massa bé)! jeje

Felicitats Enric!!!!!

edu

2 comentaris:

Africa ha dit...

Com poden dir que els números son avorrits????? Genials!!!

emma ha dit...

Edu!

Saps que has escollit un dia ( 24 d'agost!) entre els 365 que té l'any que justament és el meu aniversari???? Casualitats marcianes??
Tio... ets un crack!